Nieuws

Politie zoekt vijf jongens in Deventer voor mishandeling van volwassen man

De politie zoekt in Deventer naar vijf jongeren die op 17 maart op het Broederenplein in Deventer een volwassen man ernstig hebben mishandeld. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen, ook terwijl hij al op de grond lag. De politie roept de jongens in de leeftijd van 12 tot 16 jaar op zich te melden.
De politie Deventer schrijft op haar eigen Facebook-pagina: "We plaatsen dit bericht op 1 april, maar vergis je niet, het is absoluut geen grapje. Op 17 maart waren jullie met zijn zessen in het centrum van Deventer, jullie hingen wat rond op het Broederenplein. Daar kregen jullie gedoe met een volwassen man, die na wat geduw en getrek op de grond viel. En terwijl hij op de grond lag, vonden jullie het allemaal nodig om hem te schoppen en te slaan."
Een omstander slaagde er in om een einde te maken aan de mishandeling. Het slachtoffer kreeg de kans om weer op te staan, waarna de jongens er vandoor gingen in de richting van de Spinhuissteeg. Een van de zes daders kon door de politie worden aangehouden. Van de andere vijf heeft de politie een uitgebreid signalement.
"We hebben goede camerabeelden van het Broederenplein waarop jullie duidelijk in beeld komen. Meld je bij ons en voorkom dat we de camerabeelden openbaar maken", zo besluit de politie de oproep op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.