Nieuws

Tientallen boze rijschoolhouders protesteren in Deventer tegen CBR-baas Pechtold

CBR-directeur Pechtold in gesprek met boze rijschoolhouders in Deventer
CBR-directeur Pechtold in gesprek met boze rijschoolhouders in Deventer © RTV Oost
Zo'n 75 auto's van rijschoolhouders stonden vanmorgen voor de deur bij het kantoor van het CBR in Deventer om te protesteren tegen CBR-directeur Alexander Pechtold. Hij wijt de forse achterstand in rijexamens deels aan het lage slagingspercentage van een aantal rijscholen.
Pechtold kwam zelf naar Deventer om met de rijschoolhouders te praten. Hij toonde zich betrokken door bij iedereen langs te gaan, maar daar werd door een aantal instructeurs met gemengde gevoelens naar gekeken.
Om elf uur verzamelden de boze rijinstructeurs uit heel Noord- en Oost-Nederland zich en op het afgesproken tijdstip van kwart voor twaalf was de grootste groep weer vertrokken. Waarna een kleine groep met de CBR-baas naar binnen ging voor overleg.
Er is een achterstand van 600.000 rijexamens opgelopen. Volgens een woordvoerder van het CBR komt die achterstand ook door corona. "Wij zijn druk om die achterstand in te halen, onder meer door vaker over te werken. Maar een deel ligt ook aan die lage slagingspercentages hier en daar."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.