nieuws

Dicky Woodstockfestival 2013 gaat door

Het Dicky Woodstockfestival 2013 gaat gewoon door. Nadat het festival in Steenwijkerwold dit jaar werd getroffen door extreme weersomstandigheden was het voortbestaan even onzeker.
Omdat de organisatie opnieuw een sluitende begroting op tafel heeft liggen, kan het festival gewoon doorgaan. Een plots opkomende valwind zorgde op zaterdag 4 augustus voor een ravage op het festivalterrein. De grote feesttent bleek niet bestand tegen het natuurgeweld en stortte in. Daarbij raakten een aantal mensen gewond.

Veel kosten vooraf

Uiteindelijk hield niemand blijvend letsel over aan het ongeluk. "Pas toen dat duidelijk was, hebben we voorzichtig de balans opgemaakt. Bij een evenement van deze omvang worden alle bands, maar ook veel andere kosten, vooraf betaald," vertelt organisator Henk Kranendonk. "Het wegvallen van de inkomsten van de zaterdagavond betekende een enorme strop, waardoor het organiseren van een volgend festival lange tijd onmogelijk leek. Extra vervelend aangezien we dan het 25ste lustrum wilden vieren, maar het moet ook financieel wel verantwoord zijn."

Geen compensatie voor bezoekers

Er ligt nu een sluitende begroting. "Mits het weer meewerkt en er voldoende bezoekers komen. Veel financiële ruimte is er echter niet." Het lukt daarom dan ook niet de bezoekers te compenseren die voor afgelopen zaterdag 4 augustus een kaartje of passe-partout hadden gekocht. De organisatie vindt dat heel erg vervelend. "Het Woodstock Popfestival is niet alleen voor ons, maar voor alle betrokken, zoals onze vaste leveranciers en bezoekers, een avond van verlies."

"Reacties waren hartverwarmend"

Kranendonk noemt de reacties na afloop van het dramatisch verlopen popfestival 'hartverwarmend.' ''Als er volgend jaar maar weer een Woodstock komt” horen we regelmatig, dát is wat iedereen wil. Dat maakt ons extra trots op ons festival èn op ons publiek.’
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.