Nieuws

Bruiloftsschutter van Beckum in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel

Bij de schietpartij in Beckum raakte drie bruiloftsgasten gewond
Bij de schietpartij in Beckum raakte drie bruiloftsgasten gewond © News United - Dennis Nengerman
'Bruiloftsschutter' Tugay G. uit Almelo is in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. Hij schoot drie mensen neer op een Turkse bruiloft in Beckum. Ook is hij volgens het gerechtshof schuldig aan het neerschieten van een Armeense man, een half jaar eerder in Almelo. Dat slachtoffer werd door artsen letterlijk voor de dood weggesleept.
Almeloër Tugay werd vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de twee schietpartijen met bijna fatale gevolgen.
Het gerechtshof rekent het Tugay aan dat hij "geen enkele verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn handelen en dat hij tot twee keer toe op zeer lichtvaardige wijze is omgesprongen met het gebruik van vuurwapens."

Ruzie

Tugay heeft toegegeven dat hij geschoten heeft op de bruiloft. Drie feestgangers raakten gewond, van wie één bijna fataal. De schoten vielen bij een ruzie aan het eind van het feest. Waar de ruzie precies over ging, is nooit duidelijk geworden.
Tugay zegt zelf geschoten te hebben in doodsangst, omdat hij bij de ruzie werd geslagen en geschopt. Het gerechtshof vindt schieten met een wapen daarmee niet in verhouding staan.

Drugscircuit

Naast de schietpartij op de bruiloft, is hij ook veroordeeld voor het schieten op een Armeense man, een half jaar eerder in Almelo.
Bij een autobedrijf in de buurt van de Bornerbroeksestraat werd het slachtoffer neergeschoten bij een ruzie in het drugscircuit. Hij werd twee keer geraakt. Het slachtoffer heeft Tugay herkend als de schutter. Ook is de Almeloër te zien op camerabeelden en aangewezen door getuigen.

Paranoïde

Het Armeense slachtoffer overleefde de aanslag maar net. Maar liefst vijf levensreddende operaties waren er nodig om hem voor de dood weg te slepen. Inmiddels leeft de man niet meer. Hij heeft zich eind vorig jaar van het leven beroofd, omdat hij sinds de schietpartij paranoïde was geraakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.