Programma: Zwolle ontvangt Twente, topper GA Eagles en Apollo begint aan finale

Het is april en dus gaan de weken van de waarheid beginnen voor veel sporten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wedstrijden van deze week.

Betaald voetbal

In de Eredivisie is er deze week een Overijssels onderonsje. PEC Zwolle speelt zaterdag in eigen huis tegen FC Twente. Eerder op de avond komt Heracles Almelo in actie. Willem II komt dan op bezoek op Erve Asito. Een stap lager speelt Go Ahead Eagles op zondag. Dan staat de topper bij De Graafschap op het programma.

Basketbal

Voor Landstede Hammers schiet de Elite A alweer aardig op. Donderdag gaat de ploeg op bezoek bij Heroes en daarna zijn er nog twee duels te spelen. In Elite A spelen de ploegen voor een uitgangspositie in de play-offs. Daarin voegen ook de beste twee ploegen uit Elite B zich bij de top zes.

Jolly Jumpers sluit zaterdag in eigen huis het reguliere seizoen af tegen Grasshoppers. Daarna volgen de play-offs, waarin de top acht strijdt om de landstitel.

Volleybal

Voor de volleybalsters van Apollo 8, die gisteren al de beker wonnen, gaat de finale om de landstitel beginnen. Zaterdag staat de eerste wedstrijd van de mogelijke vijf tegen Sliedrecht Sport op de rol. De ploeg die drie duels wint pakt de titel. Regio Zwolle strijdt nog om plek drie en ook in de degradatiepoule wordt nog gespeeld.

Waterpolo

De heren van Het Ravijn hebben nog vijf duels in de reguliere competitie op het programma staan. Te beginnen met de wedstrijden tegen UZSC en ZVL van komend weekend. De top acht speelt na de competitie play-offs. Die gaan binnenkort ook beginnen voor de vrouwen van de Nijverdalse ploeg, maar het wedstrijdschema daarvan is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL OVERIGE SPORTEN
Deel dit artikel: