Politiekorps IJsselland flink in de rode cijfers

Het politiekorps IJsselland moet dit jaar een verlies nemen van een kleine zes miljoen euro. Dat is opvallend omdat het korps in Twente juist een half miljoen over denkt te houden.

Het verlies in IJsselland komt volgens woordvoerder Mengs Gerritsen omdat er veel extra agenten moesten worden aangenomen. Ivo Opstelten beloofde als minister van Veiligheid en Justitie in het eerste kabinet Rutte al meer blauw op straat en heeft woord gehouden. Die belofte is volgens het korps IJsselland waar gemaakt zonder dat het korps extra geld kreeg. Het verlies van 5,9 miljoen euro kan worden opgevangen door een flinke hap uit de reserve van het korps te nemen. Die reserve zal van 16 miljoen naar een kleine tien miljoen gaan.

 

Volgens woordvoerder Mengs Gerritsen zal het financiële verlies geen gevolgen hebben voor de banen van agenten. "Per 1 januari zijn we onderdeel van de Nationale politie en dan wordt het een probleem van de minister zelf." "Hij krijgt nu een stuk minder geld uit onze reserve." Aldus Gerritsen.

 

Twents korps staat er opvallend goed voor

Het probleem wat in IJsselland wordt geschetst herkennen ze in Twente niet. "We hebben het met hetzelfde aantal mensen prima kunnen doen." aldus een woordvoerder.  Dat het korps in IJsselland zo'n groot verlies moet nemen wordt in Twente dan ook niet begrepen.

 

Vanaf 1 januari 2013 vallen beide korpsen onder de regionale eenheid Oost-Nederland van de Nationale politie.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren