Nieuws

Werkstraf voor frontale botsing in Harbrinkhoek, veroorzaker viel in slaap achter stuur

Het bewuste ongeval in februari 2018 bij Harbrinkhoek
Het bewuste ongeval in februari 2018 bij Harbrinkhoek © News United / Dennis Bakker
Een 26-jarige man uit Almelo is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, omdat hij in februari 2018 een frontale botsing veroorzaakte bij Harbrinkhoek. De man was waarschijnlijk achter het stuur in slaap gevallen.
Bij de aanrijding raakte niet alleen de bestuurder van een tegemoetkomende auto gewond, de 26-jarige lag zelf drie weken in coma. De man weet alleen nog dat hij vermoeid was na een dag hard werken in het westen van het land.
Hij kan zich niets meer van het ongeval herinneren. Ook de bestuurder van de aangereden auto is kwijt wat er gebeurde. Hij weet alleen nog dat hij de auto van de 26-jarige zijn weghelft op zag rijden en dat hij niet meer kon reageren.

Amfetamine

In het bloed van de 26-jarige werden sporen van amfetamine aangetroffen. De man had een lijntje speed gesnoven, maar waarschijnlijk waren de sporen in het bloed afkomstig van medicatie die hij slikt tegen ADHD. Daar zit ook amfetamine in.
De straf die de Almeloër kreeg is hoger dan de 90 uur die de officier van justitie twee weken gelden eiste. Dat komt omdat de rechtbank hem kwalijk neemt dat hij ondanks zijn vermoeidheid niet de beslissing nam de auto aan de kant te zetten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.