Sport

Veldmate eerlijk over toekomst: "Er is een belletje geweest met een andere club"

Het zou zomaar kunnen dat Jeroen Veldmate komend seizoen niet meer in het shirt van Go Ahead Eagles te zien is. Het contract van de captain van de Deventer ploeg is niet verlengd en het is nog maar de vraag of dit wel gaat gebeuren. Veldmate is echter ervaren genoeg om zich gewoon voor de volle honderd procent in te zetten voor Go Ahead Eagles.
"Stel dat ze hier niet met mij door willen, dan wil ik graag bij een andere club laten zien dat ik het nog wel kan. Soms heb ik dat wel, ja. Maar als ik eenmaal op het veld sta doe ik gewoon de dingen die ik normaal ook doe", zegt Veldmate na afloop van het gelijkspel tegen Roda JC (0-0).

Nuchter

Volgens Veldmate zou het ook niet goed zijn als hij 'andere dingen' gaat doen tijdens een wedstrijd. "Dan gaat dat misschien wel ten koste van mijn eigen niveau. Als ik op die manier het veld in stap, dan heb ik daarvoor niet het maximale uit mezelf gehaald. Het klinkt heel cliché, maar misschien ben ik er wel te nuchter voor."

Belletje

De kans is dus aanwezig dat Veldmate na de zomer een ander tricot draagt. Hij heeft al contact gehad met een andere club. "Er is een belletje geweest, ja. Daar ben ik eerlijk over. En de rest houd ik voor mezelf", aldus Veldmate, die heel kort is over de teleurstellende puntendeling tegen Roda JC. "Voor aansluiting bij die bovenste plaatsen, om echt mee te doen, hadden we moeten winnen. Dan moet je driepunters halen. Maar dat zat er deze week niet genoeg in."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.