Nieuws

Motorrijders balen van klagende omwonenden Wilhelminabrug Deventer

"We worden als lawaaicriminelen weg gezet, terwijl we dat niet zijn. Onzin." Edwin Eikelenberg baalt flink van het protest van omwonenden van de Wilhelminabrug, net als andere leden van een groep motorrijders uit de omgeving van Deventer. De bewoners klagen over het geluid van motoren die de brug op rijden.
"Ik geloof best dat de mensen hier soms last hebben van lawaai. Als je kijkt hoe het er hier uitziet, tussen twee muren. Dan denk ik dat het geluid best kan galmen. Maar niet elke motorrijder is een lawaaiterrorist, zo worden we nu wel weg gezet", zegt Eikelenberg.
Eikelenberg wilde graag met de omwonenden van de Wilhelminabrug in gesprek en zocht via e-mail contact met ze. "Ik kreeg een hele korte reactie: wij willen niet met individuen spreken. Ik reageerde daarop dat ik namens een grotere groep spreek en dat ik graag een serieus en respectvol gesprek wilde voeren. Als reactie kreeg ik dat ik mij moest wenden tot grote partijen. Teleurstellend. Een verhaal heeft altijd twee kanten."
In Deventer begint de politiek zich te roeren. Er ligt een voorstel klaar om het gemeentebestuur te vragen om er iets aan te doen. "Wegen afsluiten voor mensen die zich wel aan de wet houden, dat vind ik echt absurd", sluit Eikelenberg af.
Actie tegen overlast van motoren in Deventer
Actie tegen overlast van motoren in Deventer © RTV Oost / Bart Kieft

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.