Nieuws

Daken kleuren wit in delen van Overijssel

Wie vanavond, zo vlak voor het invallen van de duisternis, naar buiten kijkt, waant zich mogelijk even terug in de tijd. Terug naar begin februari toen Overijssel wit kleurde. De vergelijking gaat een tikkie mank, maar toch zijn ook vanavond daken van woningen en platte daken wit van de sneeuw. En ook op het gras is een dun laagje sneeuw blijven liggen.
Nee, zo'n dik pak als in februari komt niet snel weer voor en zeker niet deze tijd van het jaar. Maar toch ligt er sneeuw terwijl het Pasen is. Het KNMI houdt nog steeds code geel aan. Dat betekent in dit geval dat het nog enige tijd glad kan zijn. Wie toestemming heeft om na het ingaan van de avondklok de weg op te gaan, is dus gewaarschuwd.
Platte daken, maar ook auto's zijn bedekt met sneeuw, en dat met Pasen.
Platte daken, maar ook auto's zijn bedekt met sneeuw, en dat met Pasen. © Rick Olde Nordkamp
Het is in ieder geval een bijzonder plaatje, zo in april. Witte daken waar de meeste mensen na de sneeuw- en schaatspret in februari waarschijnlijk meer toe zijn aan de lente. Die lijkt trouwens nog wel even op zich te laten wachten. Vanaf de Noordpool wordt koude lucht aangevoerd waardoor het ook de komende dagen guur blijft.
In Enschede ligt vanavond zo'n centimeter tot anderhalve centimeter sneeuw op auto's
In Enschede ligt vanavond zo'n centimeter tot anderhalve centimeter sneeuw op auto's © NewsUnited/Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.