Nieuws

Reisorganisatie D-reizen met meerdere vestigingen in Overijssel failliet verklaard

Reisadviezen aangepast voor onder meer Portugal en Malta
Reisadviezen aangepast voor onder meer Portugal en Malta © Getty Images
De Drt-Groep, het bedrijf achter reisorganisatie D-reizen, is failliet verklaard. De coronacrisis is de rechtstreekse oorzaak van het bankroet van een van de grootste reisbedrijven van Nederland. Er werken ruim 1.150 mensen bij de 285 reisbureaus in Nederland. In Overijssel telt D-reizen meerdere vestigingen.
D-reizen zegt dat er vrijwel geen inkomsten binnenkomen en er vertraging is met het voucherfonds. Daardoor is de reisorganisatie niet in staat te overleven en genoodzaakt om faillissement aan te vragen. De franchise ondernemingen die opereren onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement. Momenteel wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart van D-reizen.
Tegenover de NOS verklaart D-reizen baas Jan Henne de Dijn: "Het is een gitzwarte dag voor ons. Er zijn de afgelopen periode veel gesprekken geweest met partijen om tot een oplossing te komen. Met ons faillissement valt een belangrijke schakel weg in de reisindustrie in Nederland."
D-reizen heeft in Overijssel vestigingen in onder meer Almelo, Dedemsvaart, Deventer, Denekamp, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hengelo (2), Nieuwleusen, Nijverdal, Raalte, Rijssen, Tubbergen, Vriezenveen en Zwolle (3).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.