Bewoners van Deventer flat waar dode werd gevonden staan voor groot raadsel

Bewoners van de flat aan de Deventer Ossenweerdstraat waar gisteren een dode man is gevonden, hebben geen flauw benul wat er met hun buurman is gebeurd. "Het is een groot vraagteken", zeggen ze tegen RTV Oost. Ook vandaag heeft de politie nog onderzoek in de woning gedaan. Ondertussen zit er wel een verdachte vast.

Volgens de buren was de bewoner een man van in de zestig. "Zondagavond hoorden we wel wat gestommel, het is hier nogal gehorig. Maar toen dachten we, ach, er is weer iemand met de tafel aan het schuiven." Toen een dag later, gisteren dus, de voordeur van de flatwoning werd opengebroken door de politie, dachten de buren "oh, d'r was dus wel wat aan de hand."

Onderzoek

"Ik heb politieafdelingen gezien, daar had ik nog nooit van gehoord", zegt de buurvrouw. "Het stond hier echt helemaal vol met agenten." Volgens haar is het lichaam van de overledene inmiddels uit de woning gehaald.

Officieel wordt nog onderzocht of er sprake is van een misdrijf, meldt een woordvoerder van de politie. Nadere details worden niet gegeven, maar de aanhouding van een verdachte is een aanwijzing dat er rekening wordt gehouden met een misdrijf. Gegevens over de verdachte zijn nog niet vrijgegeven.

Rondom de flatwoning is het vanmiddag inmiddels rustig. Daar werd gisteren en vandaag nog onderzoek gedaan.

Inmiddels weer rustig in en om flat Ossenweerdstraat (Foto: News United / Rens Hulman)
Inmiddels weer rustig in en om flat Ossenweerdstraat (Foto: News United / Rens Hulman)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
DEVENTER POLITIE
Deel dit artikel: