Verdubbeling aantal miljoenenwoningen in Zwolle door forse stijging huizenprijzen

Het aantal woningen in Zwolle dat meer dan één miljoen euro waard is, is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Er staan in de provinciehoofdstad nu zo'n 280 miljoenenwoningen. Het is één van de meest opvallende stijgingen in Nederland, schrijft taxatiebedrijf Calcasa in zijn jaarverslag.

De groei van het aantal miljoenenwoningen is vooral te merken buiten de Randstad. Zwolle wordt genoemd als grootste stijger (92 procent), net als Tilburg en Eindhoven waar de stijging meer dan 70 procent was. De stijging van het aantal miljoenenwoningen is volgens Calcasa in lijn met de forse prijsstijgingen in meer provinciale steden. Volgens Calcasa staan in Enschede zo'n 170 miljoenenwoningen.

In Zwolle is de stijging vooral in de buurt Brinkhoek, aan de noordkant van de stad, waar het aantal miljoenenwoningen verdubbelde. Ook in de buurten Veldhoek en Katerveer-Engelse Werk is een verdubbeling te zien. Straten met veel miljoenenwoningen zijn Ter Pelkwijkpark en de Kuyerhuislaan.

Twente meeste vierkante meters per miljoen euro

In Twente krijg je per miljoen euro het grootste oppervlak, namelijk 290 vierkante meter. Het gemiddelde in heel Nederland is 180 vierkante meter per miljoen euro. In Amsterdam is het oppervlak dat je koopt het kleinst: 130 vierkante meter per miljoen euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ZWOLLE
Deel dit artikel: