Roeiavontuur Dutchess of the Sea in première bij RTV Oost

Vier gewone vrouwen, met een ongewoon grote droom. Astrid Janse, Remke van Kleij (beiden uit Deventer), Désirée Kranenburg (uit Welsum) en Bela Evers roeiden als eerste Nederlands Vrouwenteam Dutchess of the Sea de Atlantische Oceaan over. In de gelijknamige documentaire vertellen zij hun verhaal over de bizarre oversteek van ruim 50 dagen. Dutchess of the Sea zie je dinsdag 13 april om 18.30 uur op TV Oost.

De documentaire gaat over de deelname van team Dutchess of the Sea aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge 2020; de zwaarste roeitocht te wereld, van Canarisch eiland La Gomera naar het Caribische eiland Antigua. Nooit eerder deed een Nederlands vrouwenteam mee aan deze race.

Documentairemakers Sanne Kranenborg en Mayke Pels volgden de vrouwen vanaf twee maanden voor de start van de race, op 12 december 2020. Aan boord van oceaanroeiboot Liberty namen de roeisters vlogcamera’s mee, om onderweg zelf verslag te doen van hun reis. En dat levert bijzondere beelden op! In de documentaire ga je met de vrouwen mee de Atlantische Oceaan over en zie je wat zij zagen: prachtige zonsopkomsten en -ondergangen, meezwemmende dolfijnen, een eindeloze horizon en vooral: heel veel water.

Dutchess of the Sea zie je op dinsdag 13 april om 18.30 uur op TV Oost. De uitzending wordt om het uur herhaald. Toch gemist? Terugkijken kan via www.rtvoost.nl/tv/gemist

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
PERSBERICHTEN
Deel dit artikel: