Organisatie Deventer Stadsfestival hoopt op 3 juli en hervat verkoop

De organisatie van het Deventer Stadsfestival hoopt een van de eerste festivals te zijn na de coronapandemie. Vanaf 1 juli zou er volgens de overheid weer de mogelijkheid zijn om evenementen en festivals te mogen laten doorgaan. Voor het Stadsfestival is dat een flinke opluchting, aangezien het festival gepland staat op 3 juli.

Afgelopen jaar zou het jubileumjaar moeten worden voor het 5 jaar oude Stadsfestival. Grote namen als Snelle, Danny Vera en Racoon waren al geboekt voor de jubileumeditie, maar de coronacrisis gooide flink wat roet in het eten. Vijfduizend mensen keken reikhalzend uit naar hun favoriete artiesten en hadden al een kaartje bemachtigd voor het festival. De coronacrisis bood geen mogelijkheden om het festival ook maar in de kleinste vorm te laten doorgaan. De organisatie besloot het festival één jaar op te schuiven en lijkt zodoende aan de goede kant van de streep te zitten.

Stip aan de horizon

Als het aan de overheid ligt, mogen per 1 juli weer festivals en evenementen gaan plaatsvinden. Voor de organisatie van het Stadsfestival reden genoeg om de kaartverkoop te hervatten. "We hebben allemaal een stip op de horizon nodig, een mooi feest om naar uit te kijken. We zouden zomaar het eerste festival na corona kunnen worden," aldus organisator Maurice Endeman. Komende periode gaat de organisatie aan de slag met de line-up van het festival.

De verkochte tickets van afgelopen jaar zijn ook komende editie geldig. Volgens de organisatie zijn er nog iets minder dan vijfduizend kaarten beschikbaar voor het festival op het Platvoetterrein. Deze kaarten zijn te bestellen op de site van het Stadsfestival. Mocht ook dit keer het festival niet door mogen gaan, zijn zowel de verkochte kaartjes uit 2020 en 2021 ook volgend jaar geldig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
WEER
Deel dit artikel: