Dennis Telgenkamp stopt met keepen

Doelman Dennis Telgenkamp van FC Emmen heeft besloten om na dit seizoen zijn professionele voetballoopbaan te beëindigen. De 33-jarige keeper uit Wierden staat sinds 2015 bij de Drentse club onder contract.

"Ik vind het tijd voor een volgende stap en wil me richten op mijn maatschappelijke carrière", aldus Telgenkamp, die zijn carrière begon bij Heracles Almelo.

Kampioen

Telgenkamp stond in toaal 199 keer onder de lat in een competitiewedstrijd. Hij was de aanvoerder van FC Emmen tijdens het seizoen waarin de Drentse club - voor het eerst in de historie - promoveerde naar de Eredivisie. Met Cambuur, waar hij een jaar op huurbasis speelde, werd hij kampioen in de Eerste Divisie. En de Wierdenaar hielp Heracles in 2012 naar de eerste bekerfinale ooit door een sterk optreden in de halve finale tegen AZ (2-4 na verlenging).

Dit seizoen kon Telgenkamp niet overtuigen bij FC Emmen. Hij keepte nog wel veertien duels, maar sinds begin februari is Michael Verrips de eerste doelman.

Helpen opstarten

"Gelet op zijn lange dienstverband bij de club willen wij Dennis helpen met het opstarten van een maatschappelijke carrière. Hij zal meelopen binnen de club om samen te kijken naar wat voor hem mogelijk is, bijvoorbeeld op het veld of misschien wel op commercieel gebied", laat voorzitter Ronald Lubbers weten. Hij voegt daar wel aan toe dat de toekomst van Telgenkamp afhangt van het verloop van het huidige seizoen.

FC Emmen was lange tijd de hekkensluiter in de Eredivisie, maar hoopt nu met een sterke eindsprint nog aan degradatie te ontsnappen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL HERACLES ALMELO
Deel dit artikel: