Celstraf voor man uit Rijssen voor brandstichting en beschieten van woningen

De rechtbank in Almelo heeft een 28-jarige man uit Rijssen veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan twee jaar voorwaardelijk, en een intensieve behandeling. De man is samen met een 29-jarige vriend verantwoordelijk voor brandstichtingen en beschietingen van woningen in Rijssen.

De 29-jarige werd eerder al veroordeeld tot vier jaar cel en tbs. In april 2018 werden meerdere flatwoningen aan de Vincent van Goghstraat door de twee beschoten. Eén van de woningen werd drie keer geraakt door kogels, een andere woning werd een keer geraakt. De twee mannen uit Rijssen voelden zich bedreigd door de bewoner van een van die woningen en wilden zo een waarschuwing uitdelen.

Wapens, drugs en brandstichting

De twee mannen verstopten ook wapens en drugs in een woning in Borne. Ze hadden onenigheid met de bewoner en belden anoniem de politie over een uit de hand gelopen drugsdeal. Die vond de drugs en wapens en hield de bewoner aan.

De twee liepen uiteindelijk tegen de lamp na twee brandstichtingen in mei 2020, bij een schuur aan de Calunaweg en een in aanbouw zijnde vakantiewoning niet ver daar vandaan. De twee wilden sporen van een inbraak maskeren. Ze liepen tegen de lamp omdat de ouders van de 29-jarige naar de politie stapten. Ze hadden een sterk vermoeden dat hun zoon de dader was.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
RIJSSEN RECHTBANK OVERIJSSEL
Deel dit artikel: