PVV: "Tanja Nijmeijer Persona Non Grata"

PVV Overijssel wil dat de provincie Tanja Nijmeijer verklaart tot 'Persona Non Grata'. Die oproep deed partijleider Edgar Mulder vanochtend in een vergadering van Provinciale Staten in Zwolle.

Volgens Mulder is Nijmeijer een terrorist die niet welkom is in Overijssel. Hij riep Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld op om zich hier sterk voor te maken bij het Rijk.

 

 
Reactie Bijleveld

In een reactie liet Bijleveld weten het gedrag van Nijmeijer verwerpelijk te vinden. Maar om haar officieel te weren uit Overijssel vindt ze te ver gaan. Je kunt mensen alleen tegenhouden bij de landsgrens. Wel is ze eventueel bereid het signaal informeel bij het Rijk kenbaar te maken. Overigens verwacht Bijleveld dat Nijmeijer niet tot Nederland wordt toegelaten, mocht ze dat willen, omdat tegen haar een internationaal arrestatiebevel loopt.

 

Lacherig
Statenleden reageerden wat lacherig op de oproep van de PVV. Maar volgens Mulder is het niet voor het eerst dat een lagere overheid iemand tot 'Persona Non Grata' verklaart. In de jaren tachtig gebeurde dat ook in Amsterdam met de schrijver Willem Frederik Hermans.

 

Tanja Nijmeijer
Nijmeijer komt oorspronkelijk uit Denekamp. Ze is lid van de linkse guerillabeweging FARC. De leden van FARC worden beschuldigd van rebellie tegen de Colombiaanse staat.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren