Nieuws

VIDEO: Cafetariamedewerker werkt met hakmes overvaller de zaak uit

Hij denkt dat hij met een groot mes een overval kan plegen, maar deze overvaller komt bij een cafetaria in Enschede bedrogen uit. Een medewerker werkt hem met een hakmes de deur uit.
De overvaller loopt op donderdag 21 januari rond 18.30 uur de cafetaria binnen. Hij roept om geld, maar de medewerker van de cafetaria loopt weg. Als de overvaller vervolgens tevergeefs probeert de kassa open te krijgen, komt de medewerker terug met een hakmes. Daar schrikt de overvaller zo van, dat hij zonder buit de zaak verlaat.
Hij rent in de richting van de Van Riebeekstraat in Enschede. De overvaller heeft een lichte huidskleur en is ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg die avond een dikke blauwe jas met capuchon.
Tekst gaat verder onder de video
Ondanks de koelbloedigheid van de cafetariamedewerker raadt de politie niet aan om een overvaller op deze wijze de deur uit te werken. "Het is wel een gevaarlijke actie", vertelt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "We zijn natuurlijk blij dat hierbij niemand gewond is geraakt, maar je weet nooit wat een overvaller op zo'n moment kan doen. Houd er altijd rekening mee dat de overvaller getresst kan zijn, dan kan dit zomaar verkeerd aflopen."
"Wij adviseren daarom bij een overval altijd het RAAK-principe te hanteren. Rustig blijven, Accepteren, Afgeven en goed Kijken", vervolgt Westerhoff. "Dan kun je een duidelijk signalement geven van de overvaller."
De politie is nog steeds op zoek naar de overvaller. Weet je wie het is? Laat het dan meteen weten.

Tips?

- Bel meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Enschede een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier van de politie
- Wil je liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
- Anoniem tippen op internet kan via deze link
Opsporingsprogramma Onder de Loep
Opsporingsprogramma Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.