5000 recreanten mogen meedoen aan hardloopwedstrijd op evenementenlocatie van Vliegveld Twenthe

De Enschede-marathon mag dit jaar toch een recreantenwedstrijd organiseren. In het kader van de Fieldlab evenementen komt er op 16 mei een hardloopwedstrijd op de evenementenlocatie van Vliegveld Twenthe. 5000 recreanten lopen dan de 10 kilometer.

De Enschede Marathon zou eigenlijk op 18 april worden gehouden, maar door het coronavirus ging daar eerder al een streep doorheen. Wel komt er op die dag een marathon voor de profs. Dan strijden zeventig atleten voor Olympische tickets.

Fieldlab Evenement

Nu komt er dus op 16 mei alsnog ook een hardloopwedstrijd voor recreanten op de evenementenlocatie van het vliegveld. De Enschede Marathon wordt door Fieldlab Evenementen ingezet als opschalingstest, waarbij resultaten uit eerdere onderzoeken worden getoetst met grotere hoeveelheden mensen. In deze tweede fase van de Fieldlab Events wordt gekeken of de maatregelen die bij eerdere pilots zijn ingevoerd ook werken bij een verhoogde capaciteit.

Directeur Sandra Melief van de Stichting Enschede Marathon: “Achter de schermen hebben we hard gewerkt aan een goed plan om dit evenement te organiseren in coronatijd. We hebben al veel voorbereidende werkzaamheden verricht. Nu zetten we alles op alles om een geslaagd evenement neer te zetten op 16 mei.”

Negatief testresultaat

Deelnemers krijgen alleen toegang als ze maximaal 24 uur van tevoren een sneltest hebben laten doen en daarbij een negatief testresultaat kunnen laten zien. Er wordt nog onderzocht hoe de lopers die zich hebben ingeschreven voor de geannuleerde edities van 2020 en 2021 kunnen meedoen aan dit evenement.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS ENSCHEDE OVERIGE SPORTEN
Deel dit artikel: