Betaald voetbal

Jill Roord draagt bij aan ruime oefenzege Oranjevrouwen op Australië

Roord (nr. 19) wordt gefeliciteerd door haar ploeggenoten
Roord (nr. 19) wordt gefeliciteerd door haar ploeggenoten © Orange Pictures
De Nederlandse voetbalvrouwen hebben de tweede oefenwedstrijd van deze interlandperiode wel weten te winnen. Na de nederlaag tegen Spanje, ging het in Nijmegen tegen Australië een stuk makkelijker: 5-0.
Bij Oranje begon Jill Roord uit Oldenzaal, net als tegen Spanje, in de basis. Al na vijf minuten zette de Overijsselse Oranje op voorsprong. Ze scoorde in tweede instantie na een poging van Vivianne Miedema. Lieke Martens zorgde na twintig minuten voor een verdubbeling van de score en nog binnen het half uur maakte Jackie Groenen de 3-0. Met die stand gingen de ploegen ook rusten.

Nog twee treffers na rust

Na een uur kwam ook Kika van Es van FC Twente binnen de lijnen. Ze verving Dominique Janssen. Een paar minuten later was het 4-0. Invaller Lineth Beerensteyn, voormalig speelster van Twente, was de doelpuntenmaker. Daniëlle van de Donk zorgde voor de vijfde treffer. Renate Jansen en Sisca Folkertsma van Twente mochten de laatste tien minuten nog meedoen. Aan de stand veranderde niets meer.

Voorbereiding op Spelen

Nederland is in voorbereiding op de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio. Het was de laatste oefenwedstrijd van deze periode.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.