Databureau voorspelt olympisch goud voor Kimmann en Van der Breggen

Niek Kimmann en Anna van der Breggen winnen komende zomer een gouden medaille op de Olympische Spelen in Tokio. Althans, dat is de voorspelling van sportdatabureau Gracenote.

Honderd dagen voor de start van het grootste sportevenement komt het databureau vandaag met de nieuwste berekening. En die ziet er ronduit gunstig uit voor de Nederlandse sportploeg. Gracenote voorspelt 46 Nederlandse medailles, dat een absoluut record zou zijn. Het huidige record staat op 25 en dateert van de Spelen in Sydney (2000).

Een deel van de voorspelde Nederlandse medailles komt toe aan Overijsselaars. Niek Kimmann uit Lutten eindigde in 2016 in Rio de Janeiro nog als zevende bij het BMX'en, maar is volgens Gracenote nu dé kanshebber voor goud. Anna van der Breggen uit Zwolle is favoriete voor de gouden plak bij zowel de wegwedstrijd als de individuele tijdrit. Vijf jaar geleden greep ze op die onderdelen respectievelijk goud en brons.

Baanwielrennen

Baanwielrenster Kirsten Wild uit Zwolle grijpt volgens de voorspelling van Gracenote goud bij de koppelkoers en zilver op het omnium. Voor Jeffrey Hoogland uit Nijverdal wordt een zilveren medaille voorspeld op het individuele sprintonderdeel. Daarnaast zou Hoogland samen met onder anderen Roy van den Berg uit Kampen favoriet zijn voor de gouden plak bij de teamsprint.

En er lonkt eremetaal bij meer teamsporten. De handbalsters, met Martine Smeets uit Geesteren, pakken volgens de voorspelling het zilver en dat geldt ook voor de voetbalsters. Bij de Oranje Leeuwinnen zijn Anouk Dekker uit Wierden en Jill Roord uit Oldenzaal normaal gesproken zekerheidjes in de selectie, terwijl ook Danique Kerkdijk uit Olst kans maakt. Arjan Veurink uit Ommen is assistent-trainer bij de ploeg.

Medailleklassement

De 46 voorspelde plakken voor Nederland zijn door Gracenote onderverdeeld in 16 gouden, 16 zilveren en 14 bronzen. Daarmee zou Nederland als vijfde eindigen in het medailleklassement. Het databureau laat wel weten dat het, vanwege het coronavirus en de aangepaste sportkalenders en kwalificatieprocedures, moeilijker dan ooit is om een voorspelling te doen.

De Olympische Spelen in Tokio worden komende zomer gehouden van 23 juli tot en met 8 augustus.

Overijsselse medailles volgens Gracenote:
Goud: Niek Kimmann (BMX), Anna van der Breggen (Weg), Anna van der Breggen (Individuele tijdrit), Koppelkoers (met Kirsten Wild), Teamsprint (met Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg).
Zilver: Kirsten Wild (Omnium), Jeffrey Hoogland (Individuele sprint), Handbal (met Martine Smeets), Voetbal (met Anouk Dekker, Jill Roord, Danique Kerkdijk en Arjan Veurink).
Brons: -

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN
Deel dit artikel: