Nieuws

Provincie gaat opnieuw kijken naar lage schadebedragen kanaal Almelo-De Haandrik

De provincie Overijssel laat een second opinion uitvoeren op de veelbesproken schaderapporten van de huizen langs kanaal Almelo-De Haandrik.
De provincie Overijssel laat een second opinion uitvoeren op de veelbesproken schaderapporten van de huizen langs kanaal Almelo-De Haandrik. © ANP / Hollandse Hoogte / Tobias Kleuver
De provincie Overijssel laat een second opinion uitvoeren op de veelbesproken schaderapporten van de huizen langs kanaal Almelo-De Haandrik. Dat kondigde gedeputeerde Bert Boerman woensdagochtend aan in een commissievergadering van Provinciale Staten.
Boerman doet dit naar aanleiding van zorgen bij bewoners, gemeenteraden en Provinciale Staten. "Zowel constructeurs als schade-experts gaan - in overleg met de bewoners, kijken naar een aantal van de gemaakte rapportages", zo zei Boerman.
De schadebedragen in de rapportages zijn volgens de gedupeerde bewoners veel te laag. “De eerste schaderapporten zijn binnen en laten een spoor van paniek, stress en ontreddering achter”, zei Harry Broekhuizen, voorzitter van Stichting Kant Nog Wal daar vorige week over.
Boerman zei vorige maand in Provinciale Staten zelf ook 'verbaasd' te zijn over de genoemde bedragen in de schaderapporten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.