Sport

Oefenremise FC Twente tegen FC Emmen

FC Twente is er opnieuw niet in geslaagd een wedstrijd in De Grolsch Veste te winnen. De oefenwedstrijd tegen FC Emmen eindigde onbeslist: 1-1.
Michael de Leeuw zette FC Emmen na een klein kwartier op voorsprong. Pas in blessuretijd kwam FC Twente langszij door een benutte strafschop van Luka Ilic. De penalty werd gegeven na een overtreding van Simon Tibbling op Nathangelo Markelo.
FC Twente had veel balbezit, maar wist niet veel kansen te creëren, al liet Daan Rots in de openingsfase een aardige mogelijkheid onbenut. Na rust was invaller Luciano Narsingh dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde op de paal.
In de Eredivisie wacht FC Twente ook al tien thuiswedstrijden op een zege. De laatste keer dat de ploeg van trainer Ron Jans won in De Grolsch Veste was op 31 oktober 2020 tegen PEC Zwolle (5-1).
Later vanmiddag op deze plek een samenvatting van de wedstrijd.
FC Twente-FC Emmen 1-1
0-1 De Leeuw (13)
1-1 Ilic (90/pen)
Opstelling FC Twente: Van der Gouw; Markelo, Bruns, Pierie, Oosterwolde; Staring, Roemeratoe, Ilic; Rots, Danilo, Van Leeuwen.