PEC Zwolle-trainer Konterman na dit seizoen terug naar KNVB

Trainer Bert Konterman vertrekt na dit seizoen bij PEC Zwolle. Hij keert terug bij de KNVB, waar hij coach wordt van Oranje onder 19.

Konterman is sinds februari hoofdtrainer bij PEC Zwolle na het ontslag van John Stegeman. Hij tekende een verbintenis tot het einde van het seizoen en zou daarna mogelijk assistent worden van de nieuwe hoofdcoach Art Langeler.

Op eigen benen staan

Konterman is tot de conclusie gekomen dat hij dat niet wil. "De functie van hoofdtrainer bij PEC Zwolle bevalt mij hartstikke goed. De club, staf, medewerkers en supporters hebben mij een ontzettend mooie ervaring geboden. Het doet mij eens te meer beseffen dat ik graag op eigen benen wil staan en dat ik momenteel dus niet de functie van assistent-trainer ambieer."

In plaats daarvan keert Konterman terug naar Zeist. "Het aanbod van de KNVB om trainer te worden van de O19 vind ik perfect passen in mijn straatje. De O19 is komend seizoen het hoogste jeugdteam van de voetbalbond en biedt mij een prachtige uitdaging om te werken met de grootste talenten van het land. De focus gaat nu echter weer volledig op PEC Zwolle, waar we nog vijf belangrijke wedstrijden hebben om voor een zo hoog mogelijke eindklassering te gaan.”

Begrip

Technisch manager Mike Willems van PEC Zwolle zegt begrip te hebben voor het besluit van Konterman. "Het is hartstikke mooi dat hij in februari bereid was in te stappen om dit seizoen samen met de spelersgroep en staf tot een goed einde te brengen. Op dit moment zit hij precies op de helft van zijn tien wedstrijden aan het roer van onze club en dus vallen er de komende weken nog genoeg punten te pakken om het seizoen zo sterk als mogelijk af te sluiten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL PEC ZWOLLE
Deel dit artikel: