Spoedprocedure bij Raad van State brengt moskee in Enschede niet dichterbij

De Raad van State gaat niet ingrijpen in het geschil over de bouw van een moskee aan de Kuipersdijk in Enschede. De gemeenteraad weigerde onlangs een bestemmingsplan vast te stellen voor de moskee. Tot groot ongenoegen van het moskeebestuur.

Het moskeebestuur vroeg de Raad van State vervolgens om dit weigeringsbesluit te schorsen. Maar de Raad heeft dat verzoek vandaag afgewezen. Het moskeebestuur zal moeten wachten tot later dit jaar, wanneer de Raad de bezwaren tegen het weigeringsbesluit uitgebreid heeft beoordeeld.

Volgens de Raad heeft het moskeebestuur ook niets aan een schorsing, want dat dwingt de gemeenteraad niet om alsnog een bestemmingsplan voor de moskee vast te stellen. Dat is te verstrekkend, zegt de Raad. De rechter kan niet op de stoel van de gemeenteraad gaan zitten.

Gebed zonder end

De voorgenomen bouw van de moskee is een gebed zonder end. Er wordt al zeker tien jaar gesteggeld over onder andere verkeersproblemen die de moskee zou veroorzaken. Ook de Raad van State blokkeerde een eerder plan voor de bouw.

Het moskeebestuur hoopte met het schorsingsverzoek snel een einde te brengen aan het getouwtrek om de moskee. Maar dat is dus niet gelukt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
RAAD VAN STATE ENSCHEDE REGIO ENSCHEDE
Deel dit artikel: