Vijf aanhoudingen bij vechtpartij in Enschede, mes en (nep)vuurwapens aangetroffen

Bij een vechtpartij die ontstond op het Stationsplein in Enschede zijn vanavond rake klappen uitgedeeld. De politie meldt dat er vijf mensen zijn aangehouden. Er zijn een mes en twee (nep)vuurwapens in beslag genomen. Een gewonde verdachte is ter plekke nagekeken. Er was geen sprake van snijwonden.

Het treinverkeer is korte tijd stilgelegd voor nader onderzoek. Het incident vond plaats in de omgeving van het centraal station in Enschede. Wat de aanleiding was voor de vechtpartij is niet bekend.

Het station werd afgezet. De politie heeft onderzoek gedaan op een van de perrons van het station. Aan de Brammelerdwarsstraat werd een deel van een trottoir over tientallen meters afgezet.

Geschreeuw

Het incident leidde tot enorme consternatie op het station onder reizigers die daar net op dat moment liepen. Een ooggetuige meldt dat er veel geschreeuwd werd. Tientallen mensen moesten in de stationshal wachten zodat arrestanten konden worden afgevoerd door de politie. De politie heeft vijf personen in de boeien geslagen.

De verdachten zitten vast. De politie meldt dat het incident wordt onderzocht.

Over de identiteit van verdachten en slachtoffers is nog niets bekendgemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ENSCHEDE 112 NIEUWS
Deel dit artikel: