Zo zette de politie de achtervolging in na een inbraak in Overdinkel

Tijdens een surveillance onlangs in Overdinkel zien agenten een aantal personen wegrennen. Een geparkeerde auto blijft achter. Verdacht, vinden de agenten en daarom zetten ze de achtervolging in. Het leidt tot de aanhouding van één persoon. Het verloop van die achtervolging is te zien in een video die de politie online heeft gezet.

"We staan in Overidinkel. Twee verdachten stonden net bij de auto en rennen nu weg", meldt een agent aan de meldkamer waarna de zoektocht naar de verdachten begint. Meerdere agenten kammen de omgeving rond de aangetroffen auto uit, mede omdat er een tas bij de auto lag met mogelijk bewijsmateriaal.

Handen op de rug

Omdat er ook een alarm afgaat, is er mogelijk sprake van een inbraak bij een supermarkt in het kerkdorp van de gemeente Losser. "Staan blijven, staan blijven!", roept een agent naar één of meerder verdachten. Omdat het donker is, is het niet helemaal duidelijk hoeveel verdachten de agent op het spoor is. Bij een woning, tussen twee geparkeerde auto's wordt een verdachte aangetroffen die op aanwijzingen van de agent op zijn knieën gaat zitten en later gedwee op zijn buik gaat liggen met zijn handen op de rug zodat hij boeien om kan krijgen.

De politie houdt uiteindelijk één verdachte aan. Ook het voertuig van de verdachte(n) is in beslag genomen. Uit de supermarkt waren onder meer telefoonkaarten, laptops en flessen frisdrank gestolen. Na onderzoek door de recherche konden nog twee verdachten worden aangehouden.

Zien hoe de politie te werk ging? Kijk naar onderstaande video.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: