Go Ahead naast Veldmate ook nog zonder Rabillard en Eddahchouri tegen Almere City

Go Ahead Eagles moet het zaterdag tegen Almere City nog doen zonder Antoine Rabillard en Zakaria Eddahchouri. Het duo kampte met corona en de waardes zijn nog niet goed. De verwachting is dat ze volgende week terugkeren in de selectie.

Aanvoerder Jeroen Veldmate is er ook niet bij. Hij raakte tegen De Graafschap afgelopen weekend geblesseerd aan zijn knie en het is onduidelijk hoe lang hij uit de roulatie is. Justin Bakker is zijn logische vervanger in het hart van de verdediging.

Strohalm

Go Ahead verloor bij De Graafschap en daardoor is directe promotie via plek twee ook uit het zicht, al denkt trainer Kees van Wonderen dat er nog een strohalm is. "Het belangrijkste is dat je je richt op Almere, de eerstvolgende wedstrijd. Dat je daar zelf wint en dan kun je eventueel kijken wat de concurrenten doen en of je dichterbij komt of niet. Het is ook duidelijk dat de achterstand aanzienlijk is. Het heeft niet veel zin om ver vooruit te kijken, we moeten ons gewoon richten op Almere."

Mooie strijd

Van Wonderen vindt zijn ploeg en Almere vergelijkbaar. "Ja, zeker. Ze hebben de posities ook goed bezet. Die zijn ook stug en stabiel, dat klopt. Een andere kwaliteit is het scoren uit spelhervattingen, wat ze veel en zorgvuldig doen. Ze hebben ook wel voetbal in de ploeg en veel keuze voorin, met snelheid en creativiteit. Dit is een ploeg die het hele seizoen al in de top van onze competitie speelt, dus dat gaat hopelijk een mooie strijd worden."

RTV Oost

Het duel tussen Go Ahead en Almere begint morgen om 20.00 uur en is te volgen via Radio Oost en onze online kanalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
GO AHEAD EAGLES BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: