nieuws

Schröder en London toch in finale Champions Tour

Gerco Schröder en London
Gerco Schröder en London
Springruiter Gerco Schröder doet met zijn toppaard Eurocommerce London toch mee aan de finale van de prestigieuze Global Champions Tour in Abu Dhabi.
Door de financiële blokkade, die schuldeiser Rabobank legt op stal Eurocommerce, blijven andere paarden van Eurocommerce op stal.

"We kunnen én willen Gerco en London  een unieke sportieve uitdaging als de finale van de Global Champions Tour niet onthouden. Na alles wat de combinatie in dit Olympische seizoen voor ons én de Nederlandse paardensport heeft gedaan, mogen Gerco en London in Abu Dhabi niet ontbreken. Daarvoor zouden wij niet verantwoordelijk willen zijn", aldus directeur Ger Visser junior.

Succesvolle combinatie

Eurocommerce London wordt in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten vergezeld door zijn stalgenoot Eurocommerce Callahan. Bij de finale van de Champions Tour wordt een half miljoen euro aan prijzengeld verdeeld. Eerder dit jaar won Schröder met London de wedstrijd in het Franse Cannes, vlak voor de Olympische Spelen. Daar won hij twee zilveren medailles. In totaal hebben Schröder en London in de strijd om de GCT al 164.000 euro bij elkaar gesprongen.

Andere paarden weer op stal

Doordat Gerco Schröder, London en Callahan meedoen aan het concours in Abu Dhabi, blijven andere paarden van Stal Eurocommerce komende weekend dus opnieuw op stal. "De Rabobank blokkeert nog steeds onze eigen betaalrekeningen, waardoor er geen geld is om alle paarden op een verantwoorde wijze te verzorgen en in wedstrijden uit te laten komen. We doen er zelf alles aan om hun beleid te veranderen, maar de Rabobank geeft vooralsnog een hogere prioriteit aan het bewust kapot maken van onze Stal dan aan het belang van de paarden, het stalpersoneel en een fatsoenlijke bedrijfsvoering", aldus Visser.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.