Nieuws

Stefan Jacobs loopt zijn eigen Enschede Marathon voor het goede doel

Stefan Jacobs in training voor zijn eigen Enschede Marathon
Stefan Jacobs in training voor zijn eigen Enschede Marathon © Michel Korndörffer
Stefan Jacobs loopt zondag de Enschede Marathon, ondanks dat het hardloopevenement dit jaar vanwege corona niet doorgaat.
"In december heb ik, na een succesvolle tien kilometerwedstrijd, bedacht om een marathon te gaan lopen, de Enschede Marathon", legt Stefan uit. "Dat deze door corona niet doorgaat is een grote domper. En dus besloot ik mijn eigen Enschede Marathon te organiseren, samen met een aantal goede vrienden. Zondag 25 april is de grote dag, de dag waarop ook de échte Enschede Marathon gehouden zou worden."

Trainen tot het gaatje

Afgelopen week mocht Esther 'meetrainen' met de 34-jarige Enschedeër en was ze getuige van de moeite die Stefan moet doen om zijn missie te volbrengen. Hij is gedrild, gemotiveerd, gekraakt en van adviezen voorzien. Vaak ging dat goed, soms ging het fout!

Twentse ondernemers

Maar.... veel keuze heeft Stefan niet. Want inmiddels heeft hij bedacht om de marathon voor een goed doel te gaan lopen. Financieel gaat hij Twentse ondernemers, die het lastig hebben vanwege de coronamaatregelen, een hart onder de riem steken. De teller staat inmiddels op een kleine 3.000 euro dus... no way back!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.