Nieuws

De grens over voor werk? Dan is een coronatest in Duitsland gratis

Wie regelmatig voor werk naar Duitsland moet, kan zich bij onze oosterburen vanaf nu gratis laten testen op corona. Dat heeft het Duitse ministerie voor Volksgezondheid bekendgemaakt.
Op grond van het aantal besmettingen wordt Nederland door Duitsland sinds 6 april beschouwd als hoogrisicogebied. De grenzen zijn dicht, maar voor Nederlanders die in Duitsland werken geldt een uitzondering. Zij mogen toch de grens over als zij een sneltest doen en laten zien dat het resultaat daarvan negatief is, schrijft NOS.
Het probleem is dat er in Nederland maar heel weinig mogelijkheden zijn om bij een officiële instantie zo'n sneltest te doen. Erkende commerciële testen kosten 60 euro per keer. En dat terwijl in Duitsland bijna elke huisarts en dierenarts een gratis sneltest aanbiedt.

Tienduizenden Nederlanders

Er zijn naar schatting enkele tienduizenden Nederlanders die in Duitsland in het grensgebied werken. Samen met hun werkgevers hebben die Grenzpendlern een lobby opgezet, die nu succes heeft. Het Duitse ministerie neemt de kosten op zich, Nederlanders kunnen de test elke keer gratis doen. Ze moeten wel kunnen aantonen dat ze in Duitsland werken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.