Betaald voetbal

Geen bekerfinale voor FC Twente Vrouwen na thuisnederlaag tegen ADO Den Haag

Twente verliest halve finale van ADO
Twente verliest halve finale van ADO © Orange Pictures
FC Twente Vrouwen heeft zich niet weten te plaatsen voor de bekerfinale. De ploeg kwam in Enschede tegen ADO twee keer op voorsprong, maar verloor met 3-2.
Na twintig minuten kwam Twente terecht op voorsprong door een treffer van Anna-Lena Stolze. Kort daarna had Shanique Dessing een goede kans op de gelijkmaker, maar Daphne van Domselaar hield de bal uit haar doel. Nikki IJzerman kwam al voor rust het veld in bij ADO en was bij haar eerste balcontact direct dicht bij een treffer. Ze schoot op de lat. Toch werd het gelijk voor de pauze. Jannette van Beelen zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor de 1-1.

Nieuwe voorsprong, nieuwe gelijkmaker

Kort na rust kwam Twente voor de tweede keer op voorsprong. Renate Jansen kwam door op links en vond Rieke Dieckmann, zij schoot bij de tweede paal de 2-1 binnen. Opnieuw werd het echter gelijk. Liz Rijsbergen profiteerde van een blunder van Van Domselaar en zorgde voor de 2-2. Renate Jansen en Stolze kregen daarna goede kansen op de derde voorsprong voor Twente, maar kwamen beiden niet tot scoren.

Winnende voor ADO

De treffer kwam er wel, maar aan de andere kant. IJzerman schoot tien minuten voor het einde met een fraai afstandsschot de 2-3 binnen. Twente wist de achterstand niet meer goed te maken en dus staat ADO op 5 juni in de finale. De tegenstander daarin wordt morgen bekend. Dan staan PSV en Ajax tegenover elkaar.