Stichting FBK-games wil snel duidelijkheid over toekomst

De Stichting FBK-games wil zo snel mogelijk duidelijkheid van de gemeente Hengelo over de toekomst van de FBK-games. Hengelo wil structureel minder financiƫle steun geven aan de organisatie en wil het FBK-stadion ook gaan gebruiken voor voetbalwedstrijden.

De Stichting FBK-games wil zo snel mogelijk meer duidelijkheid over beide plannen, zodat kan worden bekeken of het doorzetten van de FBK-games al dan niet mogelijk en verantwoord is.

 

Gemeente wil financiële steun beperken

De gemeente wil de financiële steun aan de FBK-games flink gaan beperken. Dat betekent volgens de stichting dat bedrijven weg zullen blijven als sponsor. De stichting wil dan ook meerjarige financiële steun van de gemeenten om het bedrijfsleven enthousiast te houden voor sponsoring van de atletiekwedstrijd.

 

Ook voetbal in FBK-stadion

De gemeente wil vanwege bezuinigingen ook af van de exploitatie en het beheer van het FBK-stadion. Hengelo is in gesprek met FC Twente over een eventuele verhuur of verkoop van het stadion. Er moet, als het aan de gemeente ligt, in de toekomst ook gevoetbald gaan worden in het FBK-stadion. De Stichting FBK-games maakt zich zorgen over de gevolgen daarvan en is bang dat voetballen ten koste van de atletiek en de FBK-games zal gaan.

 

Eind deze maand is er opnieuw een gesprek tussen onder meer de gemeente en de Stichting FBK.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren