nieuws

Wedstrijdreglement

Logo Mooiste Taart van Overijssel
Logo Mooiste Taart van Overijssel
Doe je mee met de wedstrijd 'Mooiste Taart van Overijssel?' Hieronder vind je de spelregels.
1. Door inschrijving verklaart inzender zich akkoord met dit reglement en aan alle eisen te voldoen.
2. De wedstrijd heet ‘Mooiste taart van Overijssel’ en organisator is RTV Oost
3. Deelnemers moeten woonachtig zijn in Overijssel.
4. Deelnemers aan de wedstrijd mogen niet beroepsmatig met het maken van taarten bezig zijn, dit ter beoordeling van de organisatie.
5. Het is een individuele wedstrijd, er kunnen geen duo's of groepen meedoen.
6. Deelnemers mogen één zelfgemaakte (show)taart inzenden die in de finale in maximaal 5 uur nagemaakt moet worden. Let op: taart niet af betekent geen beoordeling door de jury!
7. Daarnaast dient op de finaledag binnen de aangegeven tijd een ‘proeftaart’ voor de jury ter worden gemaakt met alle in de showtaart gebruikte ingrediënten. Dit proeftaartje (diameter 15 cm.) wordt louter op smaak beoordeeld en mag niet gedecoreerd zijn.
8. Afmetingen wedstrijdtaart: Grootste diameter is 30 cm. en er zijn maximaal 3 etages toegestaan.
9. Deelnemers sturen ter inschrijving een foto van hun zelfgemaakte taart met ingrediënten en werkwijze op naar: taart@rtvoost.nl. Vanaf dat moment is de taart ‘wedstrijdtaart’.
10. De foto komt in een diashow op www.rtvoost.nl.
11. Vanaf donderdag 9 januari kan het publiek veertien dagen stemmen op www.rtvoost.nl. Door middel van een IP-check kan vanaf elke computer één stem worden uitgebracht.
a. Drie (3) taarten met de meeste publieksstemmen plaatsen zich rechtstreeks voor de finale
b. De jury deelt twee (2) wildcards uit waarmee vijf (5) deelnemers zich voor de finale hebben geplaatst.
12. Op donderdag 23 januari worden in ‘En Dan Nog Even Dit’ op TV Oost de vijf finalisten bekend gemaakt. Zij hebben dan nog precies een week ter voorbereiding op de finale op donderdag 30 januari 2014 in de lokalen van het ROC van Twente in Almelo afd. Banketbakken.
13. Finalisten mogen zich op de finaledag laten vergezellen door een assistent die echter niet mag helpen bij decoreren, modelleren, mengen, etc. Wel bij klaarzetten en schoonmaken.
14. Finalisten mogen alleen de zelfgebakken, ongesneden taarten (cake, kapsel, etc.) en ingrediënten als fondant, decormateriaal en gereedschappen (machines, uitstekers, mallen, palletmessen, taartzagen, enz.) van thuis meenemen en zijn daar op de finaledag zelf verantwoordelijk voor.
15. Finalisten mogen geen voorgevormde items van marsepein o.i.d. van huis meenemen. Deze dienen op de finaledag ter plekke te worden gemodelleerd.
16. Tijdschema finaledag: 08:30 uur entree ROC van Twente in Almelo met welkom en uitleg 10:00 uur start live TV-uitzending 10.10 uur start finale 15:10 uur einde wedstrijd (taarten naar Hengelo) 15:10 uur start jureren (proeven) 16.00 uur einde live TV-uitzending 17:00 uur einde jureren en naar Hengelo
17. De finalisten worden op de finaledag 30 januari door de vakjury beoordeeld tijdens het namaken van de wedstrijdtaart. De jury (twee mensen uit de home-made taartenwereld en één docent banketbakken) zal onder meer beoordelen op:
• Originaliteit
• Creativiteit
• Smaak
• Netheid van de taart
• Hygiëne en werkwijze op de werkvloer
• Gebruikte technieken
Voor elk onderdeel zijn er 10 punten p.p. te behalen. Alle punten opgeteld vormt de totaalscore van de deelnemer. Bij een gelijke score zal elk jurylid nog 1 punt mogen uitdelen voor werkwijze en resultaat.
18. De finaletaarten en finalisten gaan rond 15.00 uur naar de RTV Oost-studio in Hengelo om daar gast te zijn in En Dan Nog Even Dit van die dag. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het vervoer van de taart van het ROC in Almelo naar de studio maar hij/zij mag daar assistentie voor oproepen.
19. Taarten moeten volledig eetbaar zijn m.u.v. taartkartons, cakeboards, cakedrums en douwels.
20. Door zich aan te melden verklaren de deelnemers zich akkoord met dit wedstrijdreglement.
21. Waar het regelement niet in voorziet, beslist de organisatie.
(Dit reglement telt 21 punten en is opgemaakt op 21-11-2013)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.