Nieuws

Potloodventer slaat toe bij school, maar wordt gefilmd

Een beveiligingscamera registreerde haarfijn hoe een schennispleger enkele minderjarige scholieren in Almelo de stuipen op het lijf joeg
Een beveiligingscamera registreerde haarfijn hoe een schennispleger enkele minderjarige scholieren in Almelo de stuipen op het lijf joeg © Archief RTV Oost
Een potloodventer die toesloeg bij de scholengemeenschap Pius X in Almelo, blijkt te zijn gefilmd. Nadat een beveiligingscamera had geregistreerd hoe de man ten overstaan van meerdere minderjarige meisjes zijn broek liet zakken en daarbij seksueel getinte opmerkingen maakte, zijn de beelden ingeleverd bij de politie.
Het incident speelde zich eind vorige week af bij de locatie Aalderinkshoek aan de César Franckstraat. Dat gebeurde tijdens een zogenoemde girlsday, een leerdag die speciaal bedoeld was voor meiden die zich willen specialiseren in techniekonderwijs.
Daarbij ging het om scholieren uit het tweede leerjaar, meiden van circa 13, 14 jaar oud. Zij waren verontwaardigd dat zij die ochtend als enigen naar school moesten.

Camera's op schoolterrein

Rond het schoolplein hangen meerdere bewakingscamera's. De schennispleger sloeg echter toe op een pad grenzend aan het schoolterrein. Officieel is dit pad eigendom van de school, maar ook omwonenden maken er veelvuldig gebruik van.
Wat de schennispleger - een man van naar schatting eind twintig, begin dertig - echter mogelijk niet wist, was dat ook op dit pad een camera staat gericht. Zodoende werden zijn praktijken haarfijn gefilmd. Op de beelden is te zien hoe de man voor de ogen van de jonge scholieren zijn broek laat zakken. Bovendien maakte hij seksueel intimiderende opmerkingen naar de tienermeisjes.

Hevig geschrokken

Volgens locatiedirecteur Mark Wagt was er een viertal leerlingen betrokken bij het incident, al hebben die niet allen de man ook daadwerkelijk gezien. Niettemin trokken de meiden hevig geschrokken aan de bel bij de schoolleiding. Die heeft op haar beurt de politie gealarmeerd.
Volgens de directeur is bewust niet aan de overige scholieren gemeld dat er een schennispleger in de buurt van de school is gesignaleerd. "We hebben overwogen om iedereen hierover te informeren, maar vooral om verder geen olie op het vuur te gooien, hebben we het verder niet breed uitgemeten. Dat is gebeurd in overleg met de politie."
Officieel is het pad eigendom van de school, maar ook buurtbewoners maken er volop gebruik van. "Hier geldt het recht van overpad. Maar omdat we voor onze scholieren een veilige omgeving willen, staat er een camera op gericht", aldus locatiedirecteur Wagt.

Duidelijke beelden

Volgens bronnen is de schennispleger heel duidelijk gefilmd. Het heeft echter vooralsnog nog niet geleid tot een aanhouding.
Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland bevestigt dat de videobeelden momenteel worden bestudeerd. "De beelden zijn in ons bezit en we doen onderzoek naar de identiteit van deze persoon."
Volgens de zegsman wordt er de komende tijd in de buurt extra gesurveilleerd. "De collega's hebben extra aandacht voor deze locatie en de omgeving", aldus de politiewoordvoerder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.