Subsidie mislukt project Happy Life van Sportproject Deventer hoeft niet terug naar provincie

De provincie Overijssel gaat de verstrekte subsidie voor het mislukte project Happy Life van het Deventer Sportbedrijf niet terugvragen. Dat antwoordt het provinciebestuur op vragen van Statenlid Hesselink van de Onafhankelijke Conservatieve Liberalen. Het project kreeg bijna een half miljoen euro subsidie om met een digitaal spel duizenden kinderen meer te laten bewegen.

Het Statenlid vroeg zich af of de provincie niet te naïef was met de subsidieverstrekking en te snel een hoog bedrag heeft verstrekt aan het sportbedrijf. Volgens Gedeputeerde Staten was daarvan geen sprake. "We zijn er niet 'zomaar' ingestapt", schrijft het college in de beantwoording. Er werd al drie jaar gewerkt aan een methodiekontwikkeling om bewegen te stimuleren en er ging een succesvolle pilot aan de subsidie vooraf.

Het Sportbedrijf Deventer voldeed op het moment van de subsidieaanvraag aan de voorwaarden, alleen heeft het project niet tot de gewenste resultaten geleid, zegt het provinciebestuur. Wel is lering getrokken uit de situatie. Zo gaat de provincie Overijssel bij toekomstige grote subsidies meer evaluatiemomenten inbouwen zodat een betere afweging kan worden gemaakt of de doelstellingen van de betrokken projecten nog wel gehaald kunnen worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
PROVINCIE OVERIJSSEL DEVENTER
Deel dit artikel: