Groep Overijsselse 60-plussers kan mogelijk kiezen uit twee vaccins

Mensen uit Overijssel, die geboren zijn in 1953, 1954 of 1955 kunnen bij het vaccineren mogelijk kiezen uit Pfizer en AstraZeneca. Dat is volgens het RIVM voor het eerst en voor het laatst. De mogelijkheid ontstaat doordat huisartsen structureel te veel AstraZeneca kregen geleverd. Er is dus kans dat ze over hebben.

Ze mogen het vaccin nu toedienen aan mensen die ouder zijn dan de mensen die al AstraZeneca hebben gehad. Maar deze mensen mogen ook wachten tot ze het vaccin van Pfizer kunnen krijgen van de GGD. Mensen uit 1953 en 1954 in het hele land ontvangen deze week hun uitnodiging voor een Pfizer-coronavaccinatie en kunnen daar dan over bellen. Ze kunnen ook al nu via het digitale portal www.coronavaccinatie-afspraak.nl een afspraak inplannen met hun DigiD.

Mensen uit 1955 ontvangen volgende week woensdag en donderdag een uitnodiging, maar kunnen zich nog niet online aanmelden.

De keuzemogelijkheid bestaat behalve in Overijssel ook in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland en Zeeland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
CORONAMAATREGELEN CORONAVIRUS
Deel dit artikel: