Tientallen verwaarloosde dieren binnengebracht bij opvang in Zwolle: 'Ook veel dieren dood aangetroffen'

Vele tientallen zwaar verwaarloosde dieren zijn binnengebracht bij Stichting Flappus in Zwolle. De diertjes zouden aan hun lot zijn overgelaten op een kinderboerderij in Drenthe. Dat schrijft de dierennoodopvang in een bericht op Facebook. Buurtbewoners troffen de diertjes aan, sommige van hen waren toen al dood. "We vinden dit afschuwelijk."

Buurtbewoners van de kinderboerderij hebben zich over de nog levende dieren ontfermd, staat in het bericht "U leest het goed; voor veel dieren kwam de hulp te laat (...) Wij vinden dit afschuwelijk." Bovendien konden niet alle nog wél levende dieren worden gered: "Sommige dieren bleken zo ziek, dat zij door de dierenarts geëuthanaseerd moesten worden."

De geredde dieren zouden toen zij werden aangetroffen, 'tot aan hun buikjes' in de modder hebben gezeten. In totaal gaat het om 85 nog levende diertjes, waaronder veel babykonijntjes. Behalve konijnen gaat het onder meer om parkieten en duiven.

Buurt ontfermde zich

De buurtbewoners die de diertjes vonden en zich over hen hebben ontfermd, hebben zelf de (medische) zorg voor de dieren bekostigd. "Dankzij hun inzet hebben veel dieren het overleefd en kunnen zij naar Stichting Flappus gebracht worden."

Dat overbrengen van de dieren was geen eenvoudige klus. Om te beginnen vond het transport in etappes plaats, omdat het om heel veel dieren gaat. Zo verhuisden er ongeveer 45 konijnen naar de opvang aan de Nieuwleusenerdijk - net buiten Zwolle. De volièrevogels en witte duiven die Flappus opvangt, moesten eerst nog worden gevangen, schrijft de opvangstichting.

Harteloos volk

Volgens Stichting Flappus is het beheer van de kinderboerderij 'opgestapt', en heeft die 'de dieren achtergelaten'. Om welke kinderboerderij het gaat is vooralsnog niet bekend.

Op Facebook reageren mensen geschokt op het bericht over de verwaarloosde dieren: "Schandalig", schrijft iemand. Een ander spreekt van 'harteloos volk' dat dit gedaan heeft. "Hoop dat die mensen van de kinderboerderij vervolgd zullen worden en voor alle (medische) kosten opdraaien", schrijft een ander.

Beste mensen, Wat ontvangen we veel lieve reacties van iedereen die op wat voor manier dan ook wil helpen om deze...

Posted by Stichting Flappus Zwolle on Monday, April 19, 2021
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ZWOLLE DIEREN
Deel dit artikel: