ROC en Asito discrimineren werknemer

Het ROC Twente in Hengelo en schoonmaakbedrijf Asito uit Almelo hebben in april vorig jaar ten onrechte een werknemer ander werk gegeven na een incident in een schoolrestaurant.

Dat is het oordeel van de Commissie Gelijke Behandeling en het College voor de Rechten van de Mens, die zich op verzoek van de werknemer over de kwestie hebben gebogen. De werknemer is in dienst van Asito en was werkzaam in een schoolrestaurant van het ROC Twente. Nadat leerlingen op You Tube een filmpje hadden gezien waarin de werknemer werd geïnterviewd tijdens de demonstratie van de politieke partij Nederlandse Volks Unie, scholden zij de man in het schoolrestaurant uit voor Nazi. 

 

Het incident werd door de werknemer gemeld bij de schoolleiding. Op de volgende werkdag werd na de overleg tussen schoolleiding en Asito de werknemer meegedeeld dat hij zijn werkzaamheden op het ROC niet mocht voortzetten en ander werk op een andere werkplek zou krijgen. Volgens de wet is het verboden een arbeidsverhouding te beëindigen op grond van de politieke gezindheid van de werknemer. Zowel ROC Twente als Asito heeft zich daaraan schuldig gemaakt, aldus het College voor de Rechten van de Mens.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren