Minstens twintig werknemers Aldi arbeidsongeschikt

Er zouden alleen al in Overijssel ten minste twintig werknemers ziek thuis zitten door beroerde werkomstandigheden bij de Aldi. Dat zegt bedrijfsarts Edwin Sijtsma.

Sijtsma werkte tot begin oktober als bedrijfsarts voor het Aldi distributiecentrum in Ommen. Nadat hij verschillende keren intern aan de bel trok over het grote aantal gezondheidsproblemen is hij ontslagen. Veel werknemers van het distributiecentrum in Ommen zijn arbeidsongeschikt geraakt omdat ze te zware produceten moeten tillen. De werkdruk zou enorm zijn en de leiding van het bedrijf zou geen oor hebben voor de problemen. "Zo bizar als bij de Aldi heb ik het nog nooit mee gemaakt." aldus Sijtsma.

 

Eén van de werknemers die ziek thuis zit is Maria van der Steege uit Heino. Ze werkt elf jaar bij de Aldi en heeft haar schouder zodanig belast dat ze niets meer kan. "Zelfs het huishouden kan ik niet meer doen." Haar klachten zijn volgens Van der Steege nooit serieus genomen.

 

Vakbond heeft meldpunt opgericht

Vakbond CNV heeft naar aanleiding van de klachten een online meldpunt opgericht waar werknemers van de Aldi anoniem hun verhaal kunnen doen. Het meldpunt is sinds woensdag in de lucht. Volgens CNV zijn er al meer dan zeventig reacties binnen gekomen.

 

Aldi weigert te reageren

De directie van Aldi weigert te reageren op de klachten. Wel zeggen ze zich volstrekt niet te herkennen in de negatieve verhalen.

 

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren