Nieuws

Pool die vrouw in woning Holten aanviel was waarschijnlijk van de wereld door crystal meth

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © archief RTV Oost
De Poolse man die afgelopen januari op zijn sokken met geweld binnendrong in de woning van een vrouw in Holten was mogelijk onder invloed van crystal meth. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een voorbereidende behandeling van de rechtszaak tegen de 36-jarige Pool.
De man overweldigde in de ochtend van 7 januari de bewoonster van een vakantiewoning aan de Vianenweg. Hij sleepte haar aan haar haren door de woning, probeerde haar aan te randen en te doden. Daarna ging hij ervandoor. Na het incident rukte de politie massaal uit. De man werd uiteindelijk in een andere vakantiewoning gevonden. Hij gaf zich niet zomaar over maar wilde de politie te lijf gaan met een kapotgeslagen wijnfles.

Onoverwinnelijke roes

Volgens de 36-jarige Pool kan hij zich niets herinneren van wat er gebeurde. En dat heeft mogelijk te maken met het gebruik van de 'zombiedrug' crystal meth. In de urine van de Pool zijn sporen gevonden van deze levensgevaarlijke drug die gebruikers in een onoverwinnelijke roes brengt waarin ze maar moeilijk in te stoppen zijn. Vorig jaar werd duidelijk dat de Nederlandse politie zich grote zorgen maakt over de opkomst van deze drug.
De strafzaak tegen de Pool gaat in juli verder. Tot die tijd blijft de man vast zitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.