Zevende zege op rij voor Anna van der Breggen in Waalse Pijl

Zeven op een rij! Anna van der Breggen heeft vanmiddag wederom op magistrale wijze de Waalse Pijl op haar naam geschreven. De koningin van de Muur van Hoei won ook in haar afscheidsjaar de Ardense klassieker. Sinds 2015 kwam de Zwolse steeds als eerste boven op de steile wand.

Van der Breggen en de Waalse Pijl bleken de afgelopen zes edities dus ook al een gouden combinatie. De Zwolse domineert al jaren op de legendarische Muur van Hoei en ook vanmiddag deed ze mee in de finale met de andere favorieten. Onder hen Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Elisa Longo Borghini.

Tweestrijd

Uiteindelijk kwam ze in slotfase van de klim in een spannende tweestrijd met de Poolse Niewiadoma. Veelvraat Van der Breggen kroonde zich tot de onvolprezen koningin met een sterke eindspurt.


Voorbereiding

De aanloop naar de eendagskoers op de Waalse steile trap verliep niet vlekkeloos voor Van der Breggen. Vorige week kampte de wereldkampioene nog met griepverschijnselen en ze leek afgelopen zondag ook de Amstel Gold Race te laten schieten. Op het laatste moment verscheen ze toch aan de start van de Nederlandse klassieker om beter voor de dag te komen in de Waalse Pijl. Met succes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN
Deel dit artikel: