Cultuurprijs Overijssel na twee jaar weer terug met 'fors geldbedrag' voor de winnaar

Na een afwezigheid van twee jaar wordt in september de Cultuurprijs Overijssel weer uitgereikt. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuwe opzet van de prijs en de uitreiking, meldt de organisatie die onder leiding staat van oud-burgemeester van Zwolle, Henk Jan Meijer. "Niet alleen het bedrag is verhoogd, ook de aanloop en uitreiking van de prijzen zijn geheel vernieuwd."

Het nieuwe stichtingsbestuur heeft besloten om het geldbedrag voor de winnaars van de Cultuurprijs Overijssel en het Cultuurtalent van Overijssel te verhogen met 'een fors geldbedrag'. Dat moet de prijzen inspirerend en stimulerend maken voor kunst en cultuur in Overijssel.

Programma

Tijdens een feestelijke avond wordt de Cultuurprijs Overijssel uitgereikt en het Cultuurtalent van Overijssel in de spotlight gezet met een bijzonder programma in Theater de Spiegel in Zwolle. De winnaars worden eerder in het jaar al bekend gemaakt, het programma wordt in overleg met de winnaars gemaakt en staat dus geheel in het teken van de winnaars zelf.

De uitreiking moet een hoogtepunt voor cultureel Overijssel worden, waar de kunst en cultuur in Overijssel en de winnaars in het bijzonder op een voetstuk geplaatst worden, laat de organisatie weten.

Nominaties

De nominatieprocedure kent een nieuwe vorm, waarbij iedereen die aan de criteria voldoet voorgedragen kan worden. Inhoudelijk beslist het bestuur, na advies van experts op de verschillende disciplines, wie de winnaars worden. De nominaties zijn open tot vrijdag 21 mei 17.00 uur, inschrijvingen kunnen gedaan worden op de website van de Cultuurprijs Overijssel

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: