Nieuws

COA wil opvanglocatie voor asielzoekers met corona bij Laag Zuthem langer gebruiken

Opvanglocatie voor asielzoekers met corona bij landhuis Den Alerdinck
Opvanglocatie voor asielzoekers met corona bij landhuis Den Alerdinck
Het COA wil de tijdelijke isolatielocatie op landgoed Den Alerdinck bij Laag Zuthem graag langer blijven gebruiken. De overeenkomst met de gemeente Raalte over de huur van de accommodatie loopt op 1 juni af, maar het COA vraagt het gemeentebestuur of de overeenkomst verlengd kan worden.
Het COA gebruikt Den Alerdinck om asielzoekers, die positief zijn getest op corona, tijdelijk op te vangen als er op hun eigen asielzoekerscentrum geen plek is. Zo wil het COA voorkomen dat er uitbraakhaarden binnen azc’s ontstaan.
In twee van de vier gebouwen op park Den Alerdinck kunnen sinds eind vorig jaar maximaal 110 vluchtelingen tegelijk ondergebracht worden. De bezetting van de accommodatie verloopt volgens een woordvoerster van het COA sindsdien met pieken en dalen. "Maar we willen er graag langer gebruik van blijven maken."

Gemeente neemt deze week besluit

Tot wanneer het COA in Laag Zuthem wil blijven, wil de woordvoerster niet vertellen. "Eerst moet de gemeente er een besluit over nemen."
De gemeente Raalte laat weten dat er deze week een besluit over het verzoek van het COA wordt genomen. Vermoedelijk treedt de gemeente volgende week met dat besluit naar buiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.