Nieuws

Leerlingen ontruimde basisschool door ouders opgehaald: "We moesten alle spullen laten liggen"

Ouders melden zich bij de sporthal waar de kinderen kunnen worden opgehaald.
Ouders melden zich bij de sporthal waar de kinderen kunnen worden opgehaald. © RTV Oost
Kinderen die op basisschool De Telgenkamp aan de Luxemburgstraat in Hengelo zitten, worden momenteel opgehaald door hun ouders. De kinderen zijn ondergebracht in een sporthal in de buurt van de school. Een omwonende die zijn woning moest verlaten, vreest dat hij voorlopig nog niet terug kan. "Dat zal wel vanavond laat worden."
"Plotseling ging het brandalarm", zegt een van de kinderen in de sporthal. "Ineens moesten we alle spullen laten liggen en toen moesten we naar buiten."

Anonieme melding

Volgens een ander kind was er geen brand, maar was er 'stof vrijgekomen'. Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. De politie doet daar geen mededelingen over. Het enige dat bekend is, is dat er vanmorgen een anonieme melding is binnengekomen die zeer serieus wordt genomen door de politie.
Ineens belde een agent aan met de melding dat er een dreigende situatie was, mogelijke een terroristische dreiging
Omwonende Stefan Guusendam
De omgeving rondom de school is ruim afgezet. Agenten lopen rond in kogelwerende vesten. Ook een aantal woningen in de omgeving is ontruimd. Volgens de politie is dat uit voorzorg. Stefan Guusendam woont in de omgeving van de school en kreeg te horen dat hij moest vertrekken. "Ineens belde een agent aan met de melding dat er een dreigende situatie was, mogelijke een terroristische dreiging", vertelt de Hengeloër. "Ik had vijf minuten om mijn huis te verlaten."
De omgeving van de school in Hengelo is ruim afgezet vanwege een dreigende situatie.
De omgeving van de school in Hengelo is ruim afgezet vanwege een dreigende situatie. © RTV Oost

Heel serieus

De verbazing was groot. "In eerste instantie dacht ik: 'er gebeurt hier nooit wat'. Ik lachte hem uit, maar hij was heel serieus. En daarom sta ik hier nu met mijn vriend op straat", zegt hij, wijzend op de hond die netjes naast hem zit. Voorlopig mag Guusendam nog niet terug. "Ik ben er bang voor dat dat pas vanavond laat weer kan."
Burgemeester Sander Schelberg van de gemeente Hengelo heeft zich laten bijpraten over de situatie bij de school.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.