Zes dagen op rij geen treinen van en naar Zwolle

Van woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei rijden er geen treinen van en naar Station Zwolle. Er wordt die dagen gewerkt aan de verdubbeling van het spoor tussen Zwolle en Herfte en aan de tunnel bij Herfte. Eind juli moeten deze in gebruik genomen worden.

De werkzaamheden variëren van de bovenleiding tot kabelwerk in de grond en van spoorwerk tot seinen. Ook op het station in Zwolle gaat ProRail aan de slag met kabels, wisselverwarming, bovenleiding en perrons. Daarnaast worden de sporen aan de westkant van het station vernieuwd.

Op andere trajecten rond Zwolle voert ProRail ook werkzaamheden uit, zoals onderhoudswerkzaamheden tussen Zwolle en Olst en tussen Herfte en Meppel. Bij Wijhe wordt een perron aangepast en bij Staphorst wordt gewerkt aan een technische ruimte voor de energievoorziening.

NS zet bussen in

Er worden bussen ingezet op alle trajecten. In juli gebeurt dat nog eens, de planning is dat er ook van maandag 5 tot en met vrijdag 23 juli geen treinen rijden van en naar Zwolle. Daarna rijden de treinen door de nieuwe tunnel bij Herfte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ZWOLLE
Deel dit artikel: