Sport

Björn Kuipers officieel aangewezen voor EK, Makkelie maakt debuut

Bjorn Kuipers
Bjorn Kuipers © Orange Pictures
Een verrassing is het niet, maar Björn Kuipers is door de UEFA aangesteld als een van de achttien scheidsrechters voor het EK voetbal deze zomer. Wel opvallend is dat in de schaduw van de 48-jarige Oldenzaalse arbiter ook landgenoot Danny Makkelie zich mag opmaken voor de Europese eindronde. Het is voor het eerst dat er twee Nederlandse scheidsrechters actief zijn op een EK.
Kuipers mocht na de afgelasting van het EK vorige zomer zelf bepalen of hij nog een jaar zou doorgaan met zijn internationale loopbaan. Hij zou aanvankelijk vorig jaar afscheid nemen, maar door de corona-misère is dit mogelijk met een jaar uitgesteld. Mogelijk, omdat het namelijk nog niet helemaal zeker of Kuipers stopt met zijn carrière na deze zomer.

Vijfde eindtoernooi

Waar Makkelie zijn vuurdoop beleeft, maakt Kuipers zich op voor zijn eerste lustrum. Het EK deze zomer wordt namelijk zijn vijfde internationale eindronde. Eerder was hij actief op het EK van 2012 en 2016 en op de wereldkampioenschappen van 2014 en 2018. De finale van het EK zou een kers op de taart zijn voor Kuipers, die eerder al eens de finale van de Champions League en de Europa League als hoogtepunten mocht bijschrijven op zijn indrukwekkende palmares.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.