Nieuws

Vissen blijft populair: Sportvisserij Oost-Nederland verkoopt ruim 80.000 Vispassen

Ook in 2021 verkoopt Sportvisserij Oost-Nederland meer Vispassen dan normaal
Ook in 2021 verkoopt Sportvisserij Oost-Nederland meer Vispassen dan normaal © RTV Oost / Ties van der Heide
Een recordjaar als 2020 verwacht hij niet, maar toch is het aantal verkochte Vispassen in Oost-Nederland de 80.000 ook dit jaar gepasseerd. Hans Gels, directeur van Sportvisserij Oost-Nederland, constateert ook dit jaar dat er meer Vispassen verkocht worden dan in andere jaren.
Coronajaar 2020 ging met een record de boeken in: ruim 88.000 passen werden verkocht. In 2021 staat de teller op 81.000, maar de verwachting is dat dat aantal nog stijgt. “De zomer moet nog beginnen, dus het aantal verkochte Vispassen zal nog groeien. Ik gok dat we op ongeveer 85.000 uitkomen.”
In een normaal jaar verkoopt de hengelsportfederatie in het oosten van ons land ongeveer 75.000 visvergunningen. “Corona heeft dat een flinke piek gegeven”, vertelt Gels.
Hans Gels van Sportvisserij Oost-Nederland
Hans Gels van Sportvisserij Oost-Nederland © RTV Oost / Ties van der Heide

'Extra boa in dienst genomen'

Financieel kreeg Sportvisserij Oost-Nederland volgens de directeur “wat meer vet op de ribben”. Geld dat normaal gesproken naar de organisatie van evenementen en viswedstrijden gaat, belandde nu op de spaarrekening van de belangenbehartigers van de hengelsport. “We hopen vanaf juni weer wedstrijden en events te mogen organiseren.”
Toch blijft niet al het geld op de plank liggen. “We zien natuurlijk dat het drukker aan de waterkant is geworden. Er komen bij ons wat meer overlastmeldingen binnen. Daarom hebben we een extra boa in dienst genomen.”
Sportvisserij Oost-Nederland heeft nu twee boa’s in dienst en elf vrijwillige boa’s. “De nieuwste boa gaat zich vooral richten op hotspots en ‘witte vlekken’. Plaatsen waar we er eerder niet aan toe kwamen om te controleren.”

Snelstartgids

Door het grote aantal nieuwe vissers dat Sportvisserij Oost-Nederland heeft mogen verwelkomen, ontvangen alle leden binnenkort de ‘Snelstartgids voor sportvissers’. “Een overzichtelijk boekje met de regels enzovoort. Alle 80.000 leden krijgen hem.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.