Zwolse huisarts gooit bijna zestig vaccins weg omdat niemand ze komt halen

Huisarts Marco Blanker uit Zwolle heeft op Twitter zijn beklag gedaan over de lage opkomst bij een extra vaccinatieronde vanavond. Hij moest daardoor tientallen spuiten ongebruikt weggooien.

De huisarts toont een foto waarop te zien is dat 58 vaccins van AstraZeneca in de prullenbak terecht zijn gekomen. 'En erger nog dus een aanzienlijke groep 60-65 jarigen die ongevaccineerd blijft', schrijft hij daarbij.

Veel reacties

Er wordt veel gereageerd op het bericht van de huisarts. 'Had een oproep op twitter geplaatst en er hadden in no-time 58 mensen op de stoep gestaan om de prik te ontvangen. Ik was in ieder geval direct in de auto gestapt', luidt een reactie.

Blanker reageert daar direct op: 'Heb het serieus overwogen. Maar ook ik voelde mij gevangen in alle onduidelijkheden. 60-min sowieso niet na de dreigementen vanuit VWS/IGJ/@VvAA. Dat voelt laf. Dat is het denk ik ook.'

Dan heb je er veel te veel opgetrokken, denk ik
Minister Hugo de Jonge

Een ander zegt 'En dan te bedenken dat ik samen met heel veel kwetsbare Nederlanders nog niet gevaccineerd ben én mogelijk afhankelijk blijf van hoge vaccinatiegraad... Om te jànken.'

Reactie minister De Jonge

De tweet van Blanker kwam gisteravond ook ter sprake in de Tweede Kamer, meldt RTL Nieuws. D66-Kamerlid Jan Paternotte stelde er vragen over aan Minister Hugo de Jonge. Dat Blanker tientallen vaccins moest weggooien was waarschijnlijk aan hemzelf te wijten, oordeelde de minister. "Dan heb je er veel te veel opgetrokken, denk ik", aldus de minister. "In zo'n potje haal je er tien of elf uit, dus aan het einde van de dag zou je er altijd tien of elf max over moeten hebben."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ZWOLLE CORONAMAATREGELEN
Deel dit artikel: